Toyota Prius facelift debutează la Salonul Auto de la Los Angeles

Toyota Prius facelift a fost prezentat oficial în cadrul standului Toyota de la Salonul Auto de la Los Angeles. Noul model poate fi configurat și cu un sistem de tracțiune integrală.

Citește și:

Cum obții 500 de lei pentru combustibil?

Spectaculos: vas de croazieră cu circuit de karting

Cel mai bătrân' VW Beetle din lume a fost complet restaurat

Câte amenzi adună o cameră fixă în două săptămâni

Cum îți poți moderniza mașina

Ora de Educație Rutieră

Șoseaua de Centură a Bucureștiului – un proiect continuu

Ce trebuie să conțină o trusă sanitară auto?

Primul loc în Europa la aglomerație

 

Modelul revizuit aduce mici modificări estetice, preluate de la versiunea plug-in hybrid. La exterior putem observa partea frontală restilizată, dar și un nou model de jante. Noul Prius aduce și două culori noi: Emotional Red și Aqua Breeze.

Interiorul lui Prius facelift are parte de schimbări mai evidente. Noul model beneficiază de tapițerii noi, încărcare wireless a telefoanelor mobile și un head-up display care afișează informații ale sistemului de navigație.

Cea mai importantă adiție la faceliftul lui Prius este noul sistem de tracțiune integrală inteligent, Hybrid AWD-i. Acesta constă într-un motor electric adițional, care propulsează puntea spate până la o viteză de 70 km/h.

Acumulatorul noului model este conceput pentru a oferi o autonomie similară și în condiții de iarnă. Bateria lui Prius facelift este localizată sub bancheta din spate și nu afectează mărimea portbagajului, deoarece Prius facelift oferă până la 1.854 litri spațiu de încărcare.

Producătorii niponi au declarat că vor oferi varianta cu tracțiune integrală pe plan internațional. Cu toate acestea, japonezii speră ca 25% din modelele vândute în Statele Unite să beneficieze de sistemul inteligent de tracțiune integrală.

Pe lângă noua versiune a lui Prius, japonezii au adus și noua Toyota Corolla Hybrid sedan la Los Angeles. Aceasta dispune de un propulsor termic de 1.8 litri aspirat natural cuplat la o pereche de motoare electrice. Puterea totală se ridică la 122 de cai-putere și este transmisă cu ajutorul unei cutii CVT.

Adaugă un comentariu