Vânzări record pentru Rolls-Royce: 2018 a fost cel mai bun an din istoria brandului

Rolls-Royce s-a bucurat întotdeauna de succes, de-a lungul celor 115 ani de existență, dar niciodată de un succes așa răsunător precum în 2018.

Producătorul mașinilor de lux englezești a publicat săptămâna aceasta cifrele pe anul trecut, dezvăluind un record istoric. În 2018, Rolls-Royce a vândut 4.107 autoturisme la nivel global, către clienți din peste 50 de țări. Este cel mai mare succes al companiei din cei 115 ani de existență, de când Charles Rolls și Henry Royce au început să colaboreze în 1904.

 

Citește și…

Dacia se pregătește să lanseze mașina electrică pentru toate buzunarele

Impozit auto 2019: cât trebuie să plătim și care este termenul-limită

Toyota Guardian este sistemul de siguranță care nu te lasă să faci accident

Hyundai redefinește termenul „off-road'. A creat mașina cu picioare

Tinerii din medii defavorizate pot urma gratuit școala de șoferi

Lamborghini Huracán EVO: Nu e doar un simplu facelift

Producție record pentru Duster: 2018 a fost un an bun pentru Uzina Dacia de la Mioveni

Găsite într-o hală din Bulgaria: 11 BMW Seria 5 E34 cu zero kilometri

 

Phantom a fost cel mai bine vândut model, principalul motiv al creșterii economice, iar Americile reprezintă cea mai importantă piață pentru producătorul britanic.

„2018 a fost un an de succes, cu vânzări-record pentru Rolls-Royce. Am avut parte de creșteri în toate regiunile noastre de pe glob', a anunțat printr-un comunicat Torsten Müller-Ötvös, Directorul General al companiei.

Odată ce ajungi în vârf, cel mai dificil este să te menții acolo. Müller-Ötvös este optimist că Rolls-Royce va continua pe o pantă ascendentă: „Am atins un nivel formidabil în 2018. Sunt încrezător că se va dovedi a fi impulsul pentru un succes și mai răsunător în 2019'.

Optimismul acesta se bazează pe o premieră în portofoliul brandului de lux: spre finalul anului trecut, Rolls-Royce a lansat Cullinan, primul său SUV. Automobilul a intrat și pe piața din România, cu un preț de pornire de aproximativ 265.000 Euro (fără TVA).

În ciuda sumei exorbitante, reprezentanții companiei susțin că au agenda plină de comenzi, iar Cullinan va continua să fie livrat până spre finalul lui 2019.

 

Sursa foto: captură ecran YouTube/AutoShow

Adaugă un comentariu