Americanii de la Zero Labs au recreat un Ford Bronco 100% electric

Pasiunea americanilor pentru autoturismele clasice nu cunoaște limite. Tocmai din acest motiv, compania Zero Labs a decis să aducă unul dintre cele mai îndrăgite modele americane în secolul 21. Denumirea completă a mașinii este Electric Classic Ford Bronco.

La prima vedere, autoturismul păstrează în detaliu aspectul modelului Ford Bronco, care a fost comercializat în perioada 1966-1977.

Electric Classic Ford Bronco înglobează mai mult de 1.000 de piese originale. Pe lângă acestea, inginerii au ales înlocuirea panourilor de caroserie din metal cu unele de construcție ultraușoară (din fibră de carbon), pentru a păstra masa proprie cât mai scăzută. Americanii sunt de părere că noul Ford Bronco reprezintă Sufletul trecutului în combinație cu energia curată a viitorului'.

Inițial, Zero Labs a anunțat producția a 150 de exemplare, iar rezervările sunt deschise pe pagina oficială a producătorului. Primele unități vor fi livrate la finele anului 2020, iar prețul unei bucăți poate ajunge și la 300.000 de dolari.

Citește și:

Restituirea taxelor auto – Ministrul Finanțelor anunță un nou termen

Pericolele utilizării telefonului la volan explicate de Adrian Grigore

Călătorie virtuală în timp – Cum arăta o plimbare cu mașina prin București în 1993

Autostrada Soarelui arată ca după bombardament! „Dacă era motociclist, își pierdea viața’

Depășire extrem de periculoasă, filmată cu camera de bord – „Alooo, poliţia, unde sunteţi?’

Căruță scăpată de sub control, în Bacău! Caii galopează pe cont propriu, pe șosea

 

Autoturismul beneficiază de un acumulator cu capacitatea de 70 kWh, ce ar trebui să ofere o autonomie de aproximativ 300 km. Puterea maximă a motorului electric ajunge la 275 kW (374 CP), adică este de patru ori mai mare decât cea a modelului original.

Cel mai interesant aspect este legat de transmisie. Acest vehicul 100% electric este dotat cu o cutie manuală cu cinci trepte. Fiind un vehicul cu capacități reale în off-road, acesta beneficiază și de o cutie de transfer Atlas cu 2 viteze și de un sistem decuplabil de tracțiune integrală cu două diferențiale Currie. Pe lângă acestea, noul Ford Bronco electric a fost reimaginat cu o suspensie ajustabilă produsă de Fox și cu un sistem de frânare cu șase pistonașe semnat de Brembo.

Interiorul modelului revizuit beneficiază de materiale de cea mai bună calitate. Printre acestea putem enumera panourile din bambus sau elementele acoperite cu piele premium. Instrumentarul păstrează aspectul vechilor ceasuri de bord, dar devine complet digital.

Viitorii clienți ai lui Electric Classic Ford Bronco vor avea posibilitate de a-și îmbunătăți mașina prin intermediul update-urilor. Acumulatorii, sistemele de control și computerul mașinii pot fi înlocuite în viitor după ce tehnologia din domeniul vehiculelor electrice va avansa.

Adaugă un comentariu