Cea mai rapidă bicicletă din lume – avem un nou record mondial

Avem un nou record mondial pentru cea mai rapidă bicicletă din lume. Desigur, este cu asterisc acest record, dar încă este valabil, pentru că are propria sa categorie.

Vorbim despre recordul de viteză pentru biciclete care sunt asistate de un vehicul motorizat. Acest gen de record este vechi în concepție, dar încă există numeroase provocări pentru cei care vor să-l doboare.

Citește și:

VIDEO: Ce a pățit un șofer care a intrat cu mașina pe șina de tramvai

ANAF verifică toate mașinile second-hand aduse în țară

Un Duster al Poliției Locale a fost inscripționat eronat și a amuzat internauții

Un șofer a găsit soluția perfectă la problema lipsei locurilor de parcare din București

Amenda pentru lipsa rovinietei: O nouă schimbare în legislație

Noi modificări aduse Codului Rutier

Ferrari dezvăluie Monza SP1 și SP2, alături de cel mai puternic V12 aspirat

Două modele Duster au fost furate de la fabrică

Ți-ai pierdut permisul? Iată ce poti face pentru a-l recupera în cel mai scurt timp!

 

În esență, lucrurile sunt simple: un autovehicul tractează o bicicletă până la o viteză ridicată, iar de acolo rămâne pe post de ‘paravan’ aerodinamic. Practic, îl ajută pe ciclistul respectiv să se lupte doar cu creșterea vitezei, nu și cu forța de frecare a aerului. Aceasta din urmă este motivul pentru care nu poți să atingi viteze ridicate pe o bicicletă fără o asemenea asistență.

Ei bine, o campioană în ciclism pe nume Denise Mueller-Korenek, cu 15 titluri în spate, a stabilit un nou record mondial. Era deja deținătoarea unui record în domeniu la categoria destinată femeilor, dar Denise a dorit să doboare recordul mondial absolut.

Pe pista de sare de la Bonneville, SUA, Denise a fost tractată până la viteza de 160 km/h de un vehicul cu o adaptare specială care să permită stabilirea unui asemenea record. După un minut și jumătate, cablul de remorcare este eliminat, iar ea începe să pedaleze cât de tare poate pentru următorii 5,63 kilometri.

Pe ultima secțiune de o milă, adică de 1,6 kilometri, Denise Mueller-Korenek a reușit să pedaleze cu o viteză medie de 183.9 mile pe oră. Adică a pedalat cu o viteză medie de 295,95 km/h pe o distanță de 1,6 kilometri. Spre comparație, există avioane de linie care decolează la viteze mai mici, iar multe mașini au o limitare eletronică la 250 km/h.

Ciclista a purtat un costum special din piele și kevlar pentru a rămâne protejată în caz că ar fi pierdut controlul la 300 km/h. Totodată, Denise a purtat și o cască moto și a reușit să-și împingă corpul peste orice limită cunoscută până acum. Ultima milă din traseul ei pe pista de sare din statul Utah a fost parcursă în 20 de secunde. Adică 1,6 kilometri parcurși în 20 de secunde pe bicicletă. Puteți să o urmăriți în acțiune în clipul de mai jos.

Adaugă un comentariu