Dacia 1300 din New York a ajuns în atenția Poliției

Celebra Dacia 1300 din New York a fost oprită de polițiștii de la NYPD. Proprietarul, Eduard Palaghita a postat întâmplarea pe Facebook.

Citește și:

Se scumpește RCA!

Modificare majoră în programul Prima Mașină

O nouă țeapă circulă prin SMS

Informații proaspete despre noua taxă auto

Mașini electrice fabricate în Bulgaria!

România: Câți șoferi au rămas fără carnet din cauza alcoolului

Jantă de aluminiu sau de oțel: Care este mai rezistentă?

Cel mai rezistent cric?

BMW lansează un sistem de verificare online pentru mașinile rulate

 

Se pare că nu toate lucrurile sunt roz în Statele Unite ale Americii. În timpul unei plimbări de duminica, românul a fost oprit în trafic de o autospecială a poliției din New York.

Postarea lui Eduard Palaghita a devenit virală pe Facebook. Acesta a spus Mergeam frumos la biserică, ascultam Guță la maxim și mă oprește Garcea ca să îmi strice distracția.'

Întâmplarea a făcut ca polițistul, originar din Italia, să fie interesat de autoturismul tânărului din România. În timp ce românul îi prezenta clasicul autoturism, polițistul și-a amintit că în copilărie vedea multe Dacii (Renault 12) pe străzile Italiei.

Românul a ajuns vedetă locală și este recunoscut în aglomeratul trafic din New York. Fiind atât de impresionat de succesul Daciei în America, Eduard a decis să-și completeze colecția cu încă trei exemplare.

Bărbatul deține în prezent două autoturisme Dacia și încă două Renault 12. Pe lângă acestea, Eduard mai are un Fiat 500 Abarth și un Chevrolet Camaro din 1989 complet restaurat.

Eduard Palaghita este foarte mândru de bătrâna Dacie' și este de părere că o să-i fie alături încă mulți ani. Anul trecut a reușit performanța de a parcurge peste 4000 de kilometri pe Route 66.

Românul și-a condus Dacia 1300 până la Chicago și după către Los Angeles. Călătoria a durat 10 zile, iar clasicul automobil a rezistat cu brio.

Sursa foto: Eduard Palaghita – Facebook

Adaugă un comentariu