Furt pe Transalpina: Parapeții au rămas fără catadioptri în 12 ore!

Infrastructura din România are multe probleme, iar furtul este una dintre ele. La doar 12 ore de la montajul de catadioptri pe parapeții de pe Transalpina, angajații Secției Drumuri Naționale Târgu Jiu au descoperit furtul acestora.

Secția de Drumuri Național Târgu Jiu a depus o plângere penală la poliție pentru furt, însă găsirea făptașilor ar putea fi imposibilă. Nu este clar de ce ai fura catadioptri, respectiv de ce ai alege să pui în pericol toți utilizatorii DN67C, însă asta se pare că nu a fost o problemă pentru hoții care au prădat parapeții de pe Transalpina.

Citește și:

2.500 de puncte de încărcare pentru mașini electrice în România

Rolls-Royce Cullinan: Cât costă în România?

Ultimul tronson al autostrăzii București – Ploiești (A3) se apropie de finalizare

București este pe primul loc în Europa la aglomerație

Codul Rutier 2019: Cât de mari vor fi amenzile?

Black Friday 2018: BMW i8 la ofertă!

Proiect de lege: amenzi pentru șoferii filmați în trafic

Noi oferte ANAF: Mașini de vânzare în noiembrie

O nouă țeapă circulă prin SMS

 

La începutul acestei săptămâni, angajații Secției Drumuri Național Târgu Jiu au început să prezinte rezultatele lucrărilor de reabilitare a DN66/E79, care a primit noi indicatoare verticale. Tot săptămâna aceasta, angajații instituției au montat parapet metalic 'tip greu' pe Transalpina.

Acest tip de parapet protejează atât șoferii de autoturisme, cât și șoferii de autocamioane și previne sau îngreunează ieșirea în decor în cazul în care conducătorul auto pierde controlul volanului. Între timp, montajul de catadioptri ajută la creșterea vizibilității parapeților pe timpul nopții și în condiții de ceață.

Acești catadioptri lipsesc și de pe numeroase alte drumuri din România, inclusiv pe suprafețe extinse ale autostrăzii A3. La fel ca în cazul DN67C, acești catadioptri au fost furați, așa cum se mai întâmplă și cu alte elemente de infrastructură, cum ar fi parazăpezile. În majoritatea cazurilor, se presupune că elementele furate ajung să fie utilizate pentru reparații în gospodăriile celor care le sustrag, însă nu este clar ce ar putea să facă o persoană cu atât de mulți catadioptri.

Foto: Secția Drumuri Naționale Târgu Jiu

Adaugă un comentariu