Infrastructura din România, sprijinită de UE – Primim 2 miliarde de Euro

Infrastructura din România primește un sprijin extrem de generos din partea Uniunii Europene. O finanțare de aproximativ 1,9 miliarde de Euro a fost aprobată marți de Comisia Europeană, bani ce vor fi investiți în patru proiecte majore de dezvoltare a infrastructurii din România.

UE susține implementarea a patru proiecte importante pentru transportul din România, care fac parte dintr-o strategie amplă la nivel continental: 25 astfel de planuri urmează a fi demarate în 10 state membre: Bulgaria, Cehia, Germania, Grecia, Italia, Malta, Polonia, Portugalia, România și Ungaria.

Infrastructura din România – Cele patru proiecte majore

Dintre cele 1,9 miliarde de Euro acordate de UE, 1 miliard este destinat proiectelor din jurul Bucureștiului. Suma va acoperi construirea a 51 km din Autostrada de Centură A0 Sud, dar și realizarea unor noduri rutiere la Mogoșoaia, Domnești, Berceni și Oltenița. Cel mai probabil, nodurile respective sunt sensurile giratorii suspendate despre care am vorbit în acest articol.

Aproximativ 100 de milioane de Euro vor fi investiți în îmbunătățirea magistralei de metrou M2 (Berceni-Pipera). Pe acest traseu subteran vor fi reconstruite substructura șinelor, infrastructura electrică și cea sanitară. De asemenea, acești bani vor permite și achiziționarea a noi garnituri de metrou.

Citește și:

Țara în care 7 din 10 șoferi regretă că și-au cumpărat o mașină electrică

Polița RCA pe o lună ar putea dispărea anul acesta

Claudiu Manda a rămas fără permis – Senatorul PSD circula cu 125 km/h în localitate

Un posesor de Tesla a testat sistemul de frânare autonomă folosindu-și soția drept cobai

Programul Rabla 2019: ITP-ul nu mai este obligatoriu pentru mașina veche

 

Cel de-al treilea proiect vizează reabilitarea zonei costiere a României, adică intervenții la plaje, lucrări de dragaj, de consolidare, adăugare de nisip etc. Această inițiativă costă 600 de milioane de Euro și țintește să prevină sau măcar să controleze eroziunea costieră în județul Constanța.

Nu în ultimul rând, 135 de milioane de Euro vor fi direcționați către dezvoltarea infrastructurii de apă în județul Timiș, prin dezvoltarea unor sisteme de alimentare cu apă și de epurare a apelor uzate.

 

Sursa foto: Mark Fischer, via Wikimedia Commons

Adaugă un comentariu