VIDEO – Directorul Mercedes-Benz s-a retras pentru a putea conduce BMW-uri

Săptămâna trecută, Dieter Zetsche a renunțat la funcțiile de președinte al Daimler AG și director al Mercedes-Benz. Cu această ocazie, rivalii de la BMW au publicat un clip video în care Zetsche este portretizat ca un iubitor al brandului bavarez. După petrecerea de despărțire, neamțul ajunge acasă doar pentru a se urca la volanul unui BMW i8 Roadster.

Intitulat „Retirement is about exploring your wide open future‘ (Pensionarea înseamnă să-ți explorezi viitorul larg deschis), clipul urmărește o sosie a lui Dieter Zetsche de-a lungul ultimei sale zile în calitate de șef al Daimler și Mercedes-Benz. La finalul unei petreceri emoționante, în care foștii angajați îl aclamă energic și se fotografiază alături de acesta, Zetsche este condus acasă de un șofer al companiei, iar expresia sa pare plină de regret.

În acest moment, pe ecran apare mesajul „Liber, în sfârșit‘. Ușa garajului se ridică, pentru a dezvălui un BMW i8 Roadster la volanul căruia se află fostul președinte Daimler. În ideea că orice sfârșit este un nou început, clipul sugerează că Zetsche poate începe acum un nou capitol în viața sa, unul în care poate explora fără remușcări realizările altor constructori auto.

Îți mulțumim, Dieter Zetsche, pentru atâția ani de competiție care ne inspiră‘ este mesajul care încheie scurtmetrajul, pe un ton înduioșător și umoristic.

Reacția celor de la Mercedes-Benz

 

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

 

În loc să reacționeze ostil, cei de la Mercedes-Benz au demonstrat că știu de glumă, distribuind clipul pe pagina de Facebook a companiei, cu descrierea: „Mulțumim, BMW, pentru sugestia amabilă, dar suntem 100% siguri că [n.r. Dieter Zetsche] deja a ales un EQ‘.

După 13 ani petrecuți în fruntea grupului german, Dieter Zetsche a fost înlocuit cu suedezul Ola Källenius. În încercarea de a reduce pe cât posibil costurile, noul director al Daimler a anunțat recent că va renunța la colaborarea cu alianța Renault-Nissan și că va concedia 10.000 de angajați.

 

Sursa foto: captură ecran YouTube/BMW

Adaugă un comentariu