Tesla Model 3 are un început bun de 2019 pe piața din Europa

La începutul lunii decembrie, Tesla a anunțat că Model 3 are disponibilitate în mai multe țări Europene. Această versiune include și un port CCS, astfel fiind posibilă reîncărcarea rapidă a mașinii la mai multe tipuri de stații de încărcare.

Citește și…

Producție record pentru Duster: 2018 a fost un an bun pentru Uzina Dacia de la Mioveni

Și-a uitat copilul pe plafonul mașinii și a intrat pe autostradă. Cum au reacționat ceilalți șoferi

Metoda rapidă prin care știi dacă autoturismul tău este rechemat în service

Găsite într-o hală din Bulgaria: 11 BMW Seria 5 E34 cu zero kilometri

Îngroziți de mașinile autonome, locuitorii acestui oraș le bombardează cu pietre și le scot în afara șoselei

Ești pieton? Vei fi amendat dacă nu respecți regulile de circulație!

Bulgaria a trecut la vinieta electronică. De unde o cumpărăm

Câți kilometri de autostradă ar trebui inaugurați în 2019?

A consumat toate drogurile posibile, apoi s-a urcat la volan

Cum se încurajează cumpărarea de mașini electrice: taxe uriașe pentru automobilele NOI pe benzină și diesel

 

Până la această dată, în Europa, Tesla a primit 14.000 de comenzi pentru Model 3. Cele mai multe exemplare au fost comandate în Suedia, Norvegia, Olanda, Marea Britanie, Franța și Germania, unde există deja infrastructura de stații de încărcare Tesla Supercharger.

Din acestea, aproximativ 8.500 de autoturisme au ajuns deja la utilizatori. Declarațiile inițiale ale producătorului american indicau începerea livrărilor pentru Europa în februarie 2019.

Până la debutul oficial al lui Model 3 în România, știm cu certitudine că superîncărcătoarele Tesla vor fi instalate și la noi în țară. Elon Musk a declarat că rețeaua va fi extinsă la 100% din Europa până la sfârșitul anului 2019: Din Irlanda la Kiev, din Norvegia și până în Turcia‘.

Tesla Model 3 (cea mai sigură mașină din lume – potrivit americanilor de la NHTSA) este disponibilă în două versiuni pe piața europeană: Long Range și Performance. Long Range vine cu o autonomie maximă de 544 de kilometri, iar Performance oferă o autonomie de 530 de kilometri conform noilor standarde de testare WLTP.

Tesla Model 3 Long Range bine cu două motoarele electrice (câte unul pe fiecare punte) ce asigură o putere totală de 350 CP. Accelerația de la 0-100 km se realizează în 4,8 secunde, iar viteza maximă este limitată la 233 km/h.

Versiunea Performance se laudă cu două motoare electrice care produc 462 CP și un cuplu total de 639 Nm. În cazul acesteia, performanțele sunt îmbunătățite substanțial, accelerația de la 0-100 km/h este efectuată în doar 3,7 secunde, iar viteza maximă este limitată la 250 km/h.

Model 3 reprezintă cel mai bine vândut model Tesla. În 2018, aproximativ 60% din totalul de unități vândute au fost reprezentate de sedanul 100% electric.

Adaugă un comentariu