Noul Clio se prezintă oficial – Partea 2: exteriorul

La o zi după ce francezii de la Renault ne-au prezentat interiorul noului model, a venit și rândul fotografiilor oficiale cu exteriorul mașinii. Noul Clio păstrează liniile generale de design ale vechii generații, dar accentele sportive îi oferă un aspect mai dinamic.

Citește și:

Cutie manuală versus automată: Care este cea mai bună opțiune?

Break versus SUV: Care este cea mai bună alegere pentru tine?

Cum să reduci costurile cu reparațiile mașinii?

Verificare rovinieta: Cum vezi dacă rovinieta mai e valabilă?

Bucureștenii vor plăti impozite mai mari

Volkswagen Touareg V8 TDI: noua navă-amiral din Wolfsburg

Cum se acordă stelele Michelin pentru România

 

În partea din față, capota incorporează două nervuri, grila are o dimensiune mai generoasă, iar bara din față are o deschidere mai mare, ce asigură o mai bună răcire a motorului’.

Noul Clio este cu 14 mm mai scurt (4048 mm lungime), cu 30 mm mai scund (1440 mm înălțime) și cu 66 mm mai lat (1798 mm) decât generația anterioară. Francezii ne asigură că noile dimensiuni exterioare asigură un interior mai spațios și un portbagaj generos de 391 de litri, cel mai mare din clasa sa. (VW Golf are un portbagaj cu volumul de 380 l).

Cel mai vândut model al constructorului francez vine cu trei culori noi pentru caroserie: Valencia Orange, Vision Brown și Celadon Blue. În total, clienții pot alege dintr-un total 11 nuanțe și trei pachete exterioare (roșu, oranj, și negru).

Toate echipările noului model dispun de faruri cu tehnologie LED, ce sunt desenate în forma literei C’, respectând astfel semnătura optică a noilor modele din gamă. Și blocurile optice din spate și-au schimbat forma și beneficiază de un efect 3D.

Clienții pot opta pentru jante de aliaj de până la 17 inchi, ce vin echipate cu anvelope cu dimensiunea 205/45 R17.

Noul Clio vine în două noi echipări, de acum, GT-Line devine R.S. Line. Schimbările propuse de acest pachet exterior accentuează sportivitatea, atât la interior, cât și la exterior prin adăugarea unor elemente specifice modelelor R.S. O grilă specială va domina partea frontală, versiunea va avea jante speciale, iar interiorul va beneficia de scaune sport, de volan sport, pedalier sport și de accente ce imită fibra de carbon.

A doua echipare pentru care pot opta clienții este Initiale Paris. Aceasta este deja reprezentată pe celelalte modele din gamă (Captur, Scénic, Talisman, Koleos și Espace). Acest pachet pune accentul pe eleganță și aduce mai multe elemente cromate și un nou model de jante de 17 inchi. Interiorul acestei echipări va beneficia de două scheme de culori (Black și Sand Grey). În cadrul acestei echipări, clienții pot opta și pentru scaune din piele.

Chiar dacă francezii nu au oferit detalii despre motorizările noului Clio, ne putem aștepta să vedem propulsoarele pe benzină 1.0 SCe, 0.9 TCe și 1.3 TCe ale gamei sub capota noului model.

Adaugă un comentariu