Honda prezintă primul CR-V hibrid pentru Europa

Modelul Honda CR-V hibrid este primul SUV cu această tehnologie vândut de constructorul japonez pe piața din Europa.

Modelul va fi disponibil în România începând cu primăvara anului 2019.

Citește și:

VIDEO: Ce a pățit un șofer care a intrat cu mașina pe șina de tramvai

ANAF verifică toate mașinile second-hand aduse în țară

Un șofer a găsit soluția perfectă la problema lipsei locurilor de parcare din București

Amenda pentru lipsa rovinietei: O nouă schimbare în legislație

Noi modificări aduse Codului Rutier

Ministrul Mediului oferă noi detalii despre noua taxă auto

Două modele Duster au fost furate de la fabrică

Ți-ai pierdut permisul? Iată ce poti face pentru a-l recupera în cel mai scurt timp!

 

Autoturismul dispune de noua tehnologie hibrid de la Honda. Sistemul prezent pe acestă mașină se numește Honda Hybrid Performance și este dotat cu tehnologia intelligent Multi-Mode-Drive (i-MMD).

Noul Honda CR-V hibrid este dotat cu un motor electric de tracțiune și cu un motor pe benzină cu ciclu Atkinson. Transmisia este cu raport fix de viteză și creează o conexiune directă între componentele mobile. Rezultă astfel un transfer mai lin al cuplului decât la cutiile e-CVT.

Motorul pe benzină are capacitatea de 2.0 litri și beneficiază de tehnologia i-VTEC. Acesta, împreună cu cel electric oferă 184 CP și un cuplu maxim de 315 Nm.

Tehnologia i-MMD oferă trei moduri de condus:

  • EV Drive – în acest mod funcționează doar motorul electric de propulsie care este alimentat de la acumulatorul litiu-ion;
  • Hybrid Drive – Motorul pe benzină antrenează un alt motor electric/generator pentru a suplimenta energia electrică necesară pentru a încărca acumulatorul;
  • Engine Drive – În acest mod, cutia de viteze este legată direct de motorul pe benzină și puterea acestuia este transmisă direct către roți.

Producătorii japonezi susțin că vehiculul va face automat trecerea dintre aceste moduri în funcție de condițiile de trafic.

Producția noului model va începe din octombrie 2018, iar primele exemplare vor fi livrate clienților din Europa în primăvara anului următor.

Adaugă un comentariu