Parada Dacia 50 – cum a sărbătorit producătorul jumătate de veac!

Dacia 50 este hashtag-ul pe care l-ați putut observa în data de 2 septembrie pe Instagram. În caz că l-ați urmărit, ați observat cu siguranță și postările noastre de la eveniment.

Vorbim despre parada oranizată de Dacia pe Bulevardul Constantin Prezan, o parte din evenimentul care sărbătorește aniversarea a 50 de ani de când primul model al acestei mărci a părăsit fabrica din Colibași.

Vizitatorii au putut observa 50 de modele emblematice din istoria Dacia, de la 1100 până la Duster pick-up. Fiecare dintre acestea a fost condus pe bulevardul care desparte Piața Charles de Gaulle de Arcul de Triumf și a fost prezentat în fața publicului prin momente artistice și printr-o descriere detaliată a unor amănunte interesante din spatele procesului de creație și dezvoltare. Nu au lipsit glumele și muzica specifică fiecărei perioadă în care era lansat respectivul model Dacia care trecea prin fața prezentatorului.

Citește și:

Cea mai scumpă mașină vândută vreodată la licitație

Cum a ajuns o Dacia 1100 vedetă pe internet

Pasiunea pentru Daciile clasice, izvor de cultură auto pentru români!

Costă 5 milioane de euro și toate unitățile sunt vândute

Amenzile pot fi plătite la jumătate din valoare în termen de 15 zile

Lada Vision 4×4: Cum arată un SUV de clasă mică de la ruși!

Bugatti Chiron din LEGO: Merge cu 20 km/h

Cea mai scumpă Lada Niva din lume

Drum expres spre Moldova: Noi planuri pe hârtie

RAR vrea să ofere cazierul oricărei mașini printr-un SMS

Război total mașinilor cu volan pe dreapta. Cât te costă să muți volanul pe stânga?

O Dacia 1100 S a fost și ea expusă la acest eveniment, alături de o 1302. Prima era variantă construită de Dacia pe baza unui Renault 8S, deoarece toate cele 100 de exemplare 1100 S originale sunt considerate dispărute. Între timp, Dacia 1302 este un pick-up deosebit de rar construit pe baza lui 1300. Acesta iese în evidență prin stopurile rotunde, un element distinctiv pentru acest model.

A fost prezentă inclusiv Dacia 2000, o altă adaptare în baza unui model Renault, dar și diferite prototipuri bazate pe Duster, cum ar fi un model cu șenile, alături de câteva autospeciale și câte un exemplar în stare impecabilă din fiecare gamă lansată până acum de Dacia. În mod interesant, a lipsit ultima variantă a lui 1310 de la această paradă. Acest model a fost fabricat până în anul 2004 în varianta berlină. Însă, generația sa a fost “reprezentată” la nivel stilistic în cadrul paradei de un exemplar 1307, un pick-up cu cabină dublă și motor diesel aspirat. Un alt model Dacia pe care nu l-am putut observa la această paradă a fost Dacia 500, cunoscut și sub numele de Lăstun.

Foto top: AutoBild România

Adaugă un comentariu