Piese Volkswagen imprimate 3D: Noul plan al nemților

Piese Volkswagen imprimate 3D. Așa sună cel mai recent plan anunțat de compania germană, care ia în serios soluțiile alternative de producție a componentelor auto.

Volkswagen nu este prima companie din industria auto care experimentează cu piesele imprimate 3D, însă nemții au cel mai ambițios plan în această direcție, doarece vor să imprime 3D și componente din metal.

Citește și:

ANAF verifică toate mașinile second-hand aduse în țară

Un șofer a găsit soluția perfectă la problema lipsei locurilor de parcare din București

Prima mașină de serie disponibilă fără oglinzi laterale

Ministrul Mediului oferă noi detalii despre noua taxă auto

Cât vei plăti ca să mergi pe autostrada Brașov-Comarnic?

Ți-ai pierdut permisul? Iată ce poti face pentru a-l recupera în cel mai scurt timp!

 

Acest obiectiv va fi posibil prin noile imprimante dezvoltate de HP, care sunt capabile să realizeze piese din metal prin imprimarea de straturi succesive folosind o pulbere și un adeziv, care trebuie apoi să fie introduse într-un cuptor pentru a deveni elemente din metal.

În primă fază, Volkswagen se va concentra pe producția de piese imprimate 3D gândite pentru personalizarea vehiculelor. De la o nucă a schimbătorului cu un alt design, până la carcase de cheie și literele montate pe hayonul mașinilor.

În viitor, Volkswagen ar dori să imprime 3D piese mai importante, inclusiv componente structurale. Acelea ar trebui să fie gata să intre în producția de serie în termen de trei ani, odată ce nemții vor rezolva toate problemele potențiale care ar putea să apară în acest proes.

Nemții colaborează deja cu HP și cu GKN în această direcție, în speranța că inginerii celor trei companii vor găsi o soluție care să fie avantajoasă pentru toate părțile. Abia următoarele generații de modele Volkswagen se vor putea bucura de piese imprimate 3D.

Mercedes-Benz și BMW au planuri serioase în această direcție, iar ceilalți constructori probabil că experimentează la rândul lor soluții similare fără să anunțe rezultatele testelor. Piesele imprimate 3D au potențialul de a fi mai avantajoase în producție deoarece pot fi personalizate și pot fi construite fără a schimba utilajele de producție.

Nu sunt necesare matrițe noi pentru piesele imprimate 3D, iar acestea pot fi modificate rapid în cazul în care inginerii doresc să experimenteze cu noi soluții tehnice. În cel mai favorabil caz, Volkswagen va avea piese imprimate 3D în producție în anul 2020, deși este mai probabil ca anul 2021 să ne aducă primele piese Volkswagen imprimate 3D.

Adaugă un comentariu