Poliția Română a prezentat noul model de proces-verbal de constatare a contravenției

Poliția Română a prezentat într-o postare pe pagina oficială de Facebook noul proces-verbal de constatare a contravenției în domeniul circulației pe drumurile publice.

Citește și:

Cum obții 500 de lei pentru combustibil?

Spectaculos: vas de croazieră cu circuit de karting

Cel mai bătrân’ VW Beetle din lume a fost complet restaurat

Amenzi mari pentru abateri considerate minore de către șoferi

Uite câte amenzi adună o cameră fixă în două săptămâni

Ford Puma se întoarce!

Cum îți poți moderniza mașina

Ora de Educație Rutieră

Șoseaua de Centură a Bucureștiului – un proiect continuu

Ford vrea să scape de mirosul de mașină nouă’

Ce trebuie să conțină o trusă sanitară auto?

Primul loc în Europa la aglomerație

 

Noul proces-verbal va fi folosit peste 60 de zile și aduce o modificare importantă. În cuprinsul noului model, a fost introdusă mențiunea referitoare la posibilitatea achitării amenzii la jumătate din minimul prevăzut de lege în termen de 15 zile de la data primirii procesului.

 

Până acum, șoferii, care au fost prinși și sancționați de Poliția Română, puteau plăti amenda la jumătate din minimul prevăzut de lege în 48 de ore. Noul model de proces-verbal a fost schimbat datorită modificării aduse în Codul Rutier, care prevede achitarea a jumătate din minimul amenzii în termen de 15 zile.

Din fericire, punctul de amendă rămâne la același nivel și în 2019. Valoarea acestuia reprezintă 10% din salariul minim pe economie la nivelul anului 2017, adică 145 de lei.

Mulți șoferi români riscă amenzi mari pentru fapte pe care le consideră minore. De exemplu, conducerea autoturism după data de expirare a permisului atrage o amendă din clasa a III-a de sancțiuni, adică între 870 și 1.160 de lei.

Și să nu uităm de amenda cuprinsă între 290 și 435 de lei (clasa I de sancțiuni) pentru circularea cu plăcuțe de înmatriculare murdare, care nu pot fi identificate. Acest lucru se poate întâmpla ușor atunci când circulați în condiții de iarnă.

Adaugă un comentariu