Skoda Scala: Înlocuitorul lui Rapid preia platforma lui VW Polo

Skoda Scala va fi înlocuitorul lui Rapid și a fost desemnat drept primul model al mărcii din Cehia care va folosi platforma MQB A0 a concernului Volkswagen.

În caz că nu sunteți familiarizați cu fenomenul, platforma MQB A0 de la Volkswagen este folosită de actualul VW Polo, printre altele. Însă, această platformă nu este utilizată și de actuala generație a lui Skoda Fabia, echivalentul său din gama Skoda. Așadar, Skoda Scala va fi prima mașină din Mlada Boleslav care va avea cea mai mică versiune a platformei MQB.

Citește și:

Noua mașină a lui Vladimir Putin

Transalpina se închide

Cum faci să iei 9000 de lei de la Primărie!

Iată noul Duster Pick-up!

Noul BMW X5 are deja 100 de comenzi în România

Poliția Română are autospeciale noi: Ce dotări au?

Ce riști dacă nu ai scaun special pentru copii?

Simulatorul auto folosit de Michael Schumacher este de vânzare

 

Printre dotările care vor fi disponibile în gama Skoda Scala se numără farurile Full LED, stoprui LED, mai multe sisteme de asistență a șoferului și diferite elemente practice din gama Simply Clever a celor de la Skoda.

În ceea ce privește motorizările, noua Skoda Scala va avea propulsoare care vor asigura între 90 și 150 CP, totalizând cinci motoare în ofertă, care pot fi alimentate cu benzină, motorină sau gaz natural comprimat. Toate agregatele din ofertă sunt turbo, au sistem Stop-Start și sistem de recuperare a energiei cinetice pierdute în mod normal la frânare, dar și filtre de particule, specifică reprezentanții Skoda. Clienții vor putea opta pentru un șasiu sport care are amortizoare reglabile electric și mai multe moduri de rulare.

În ceea ce privește dimensiunile, noua Skoda Scala va avea o lungime de 4.362 milimetri, o lățime de 1.793 milimetri și o înălțime de 1.471 mm. Ampatamentul este de 2.649 de milimetri. Portbagajul său va oferi 467 de litri, dar volumul de încărcare crește până la 1.410 litri odată ce ai pliat bancheta din spate, care este fracționabilă.

La interior, Skoda Scala va putea fi comandat cu un ecran digital în locul ceasurilor de bord și poate primi și un sistem multiemdia cu o diagonală de până la 9.2 inch, adică cea mai mare din segment potrivit celor din Mlada Boleslav. Toate mașinile vor avea din fabrică sistemul e-SMI, care le va oferi internet LTE (4G) permanent pentru a permite funcționalitatea serviciilor de apel de urgență. Este prima mașină de la Skoda care va fi conectată în permanență la internet.

Skoda Scala ar urma să se apropie de Octavia la spațiul pentru genunchii pasagerilor din spate, precum și la spațiul pentru coatele și capetele acestora. Diferențele vor fi de câțiva milimetri între cele două modele, dar asta nu este singurul lucru care dictează confortul unui pasager într-un vehicul.

Adaugă un comentariu