Tesla anunță pierderi de 700 de milioane de dolari. Când va reveni pe profit?

Oficialii Tesla au anunțat miercuri, 24 aprilie, cifrele înregistrate de constructorul auto în primele trei luni ale anului. Compania lui Elon Musk a avut pierderi de 702 milioane de dolari în această perioadă, iar directorul se așteaptă ca încasările să scadă în continuare.

Principala problemă cu care se confruntă Tesla este de natură logistică. Mai precis, constructorul auto întâmpină dificultăți în exportarea unităților Model 3 în Europa și China, acestea fiind asamblate într-o uzină din SUA.

Livrările au scăzut dramatic pentru constructorul auto. Dacă în perioada octombrie-decembrie 2018 au onorat 90.000 de comenzi, în primele trei luni ale lui 2019 nu au livrat decât 63.000 de mașini către clienți. Acest declin s-a concretizat în pierderi de 702 milioane de dolari pentru companie, echivalentul a 630 de milioane de Euro.

În ceea ce privește rezervele de bani gheață, Tesla a rămas cu 2,2 miliarde de dolari în cont. În urmă cu trei luni, suma aceasta era cu 1,5 miliarde de dolari mai mare, dar firma și-a achitat mai multe datorii care cumulau 920 de milioane de dolari.

Când revine Tesla pe plus?

Din păcate pentru constructorul american de mașini electrice, fondatorul și directorul Elon Musk se așteaptă ca declinul financiar să continue și în cel de-al doilea trimestru al anului (perioada martie-iunie). Abia din luna iulie anticipează Musk o revenire pe plus în grafic.

 

Citește și:

Dacă îți vinzi mașina, autoritățile îți vor înapoia o parte din banii plătiți pe rovinietă

Restituirea taxelor auto – Ministrul Finanțelor anunță un nou termen

Pericolele utilizării telefonului la volan explicate de Adrian Grigore

Călătorie virtuală în timp – Cum arăta o plimbare cu mașina prin București în 1993

Autostrada Soarelui arată ca după bombardament! „Dacă era motociclist, își pierdea viața

Depășire extrem de periculoasă, filmată cu camera de bord – „Alooo, poliţia, unde sunteţi?

Căruță scăpată de sub control, în Bacău! Caii galopează pe cont propriu, pe șosea

 

Revenirea ar putea fi îngreunată, cel puțin pe piața din China, de îngrijorarea clienților cu privire la siguranța mașinilor Tesla. Weekendul trecut, camerele de supraveghere ale unei parcări din Shanghai au surprins un Tesla Model S izbucnind spontan în flăcări, aparent fără niciun motiv. Deși clipul s-a viralizat, analiștii nu se așteaptă ca acest incident să aibă vreun impact major asupra constructorului auto.

 

Sursa: theverge.com / Sursa foto: 123RF.com

Adaugă un comentariu