Uzina Ford din Craiova are nevoie de 1.700 de muncitori

Uzina Ford din Craiova are 1.700 de posturi vacante. Din păcate, oamenii nu se înghesuie să se angajeze la compania americană.

Citește și:

Acesta ar putea fi pseudonimul lui Dragnea Jr.: Cu ce se laudă pe internet?

2.500 de puncte de încărcare pentru mașini electrice în România

Rolls-Royce Cullinan: Cât costă în România?

Ultimul tronson al autostrăzii București – Ploiești (A3) se apropie de finalizare

București este pe primul loc în Europa la aglomerație

Codul Rutier 2019: Cât de mari vor fi amenzile?

Black Friday 2018: BMW i8 la ofertă!

Proiect de lege: amenzi pentru șoferii filmați în trafic

Noi oferte ANAF: Mașini de vânzare în noiembrie

 

În prezent, la uzina Ford din Craiova, se fabrică modelul Ford Ecosport pentru piața europeană. În primele nouă luni ale anului acesta, uzina de la Craiova a fabricat aproximativ 85.000 de unități, cu 66% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

În primăvara anului acesta, americanii au anunțat că au în plan să producă un nou model la uzina românească începând din 2019, deoarece fabrica are nevoie de o încărcare mai mare pentru a lucra la o capacitate optimă.

Constructorul american a apelat la primarii localităților învecinate din județul Dolj și la reprezentanții Consiliului Județean, cărora le-au cerut ajutorul în găsirea forței de muncă necesară pentru uzină.

Compania dorește să angajeze 1.700 de persoane care să nu locuiască la mai mult de 35 de kilometri de uzină. Printre beneficiile aduse viitorilor angajați, Ford promite că va oferi sporuri în funcție de secție, tichete de masă, dar și că va deconta parțial cheltuielile de transport.

În acest moment lucrează aproximativ 4.400 de lucrători, cărora li se vor alătura cei 1.700. Împreună cu aceștia, dar și cu cei 550 de roboți instalați anul acesta, constructorul american are în plan să ajungă la un număr de 300.000 de unități fabricate într-un an.

Adaugă un comentariu