Volkswagen testează un sistem de iluminare interactiv

Volkswagen a prezentat câteva imagini ale unor prototipuri folosite pentru testarea unui sistem de iluminare interactiv.

Scopul noului sistem este meargă mai departe de convențional cu iluminarea, adică să ofere ceva mai mult de un set de stopuri și un set de faruri și cu semnalizatoarele laterale.

Practic, Volkswagen a prezentat un sistem de iluminare interactiv gândit pentru mai multe utilizări, de la o aplicație care te lasă să afișezi un mesaj personalizat pe stopuri, până la posibilitatea iluminării locului pe care vrei să parchezi pentru a te asigura că te încadrezi perfect între liniile acestuia.

Citește și:

Prima parcare Park&Ride din București

Vouchere de 9000 de lei pentru mașini noi

Șeful Volkswagen: Producătorii germani au șanse 50/50 să rămână în top

EuroNCAP: Nicio mașină vândută astăzi nu are capacități de conducere autonomă

Motosport: România a surclasat Germania și Spania

Ce pățești dacă vorbești la telefon în timp ce conduci?

De ce trebuie să rotim anvelopele la schimbul periodic?

Salonul Auto București și Accesorii 2018 și-a deschis porțile! Galerie foto exclusivă

 

Blocurile optice cu LED ar putea să sublinieze anumite pericole de pe drum cu un fascicul de lumină, o tehnologie folosită în prezent și de alți constructori, respectiv expusă în diferite stadii de mai multe companii din industria auto.

Semnalizatoarele ar putea primi și o reprezentare vizuală pe șosea, care ar ajuta la avertizarea accentuată a altor participanți la trafic. În plus, Volkswagen vrea să pună LED-uri colorate în mânerele portierelor, care ar putea să îi transmită șoferului dacă a reușit să se conecteze la vehicul prin Bluetooth, dacă a încuiat portierele și să sublinieze alte aspecte, cum ar fi o portieră descuiată.

Printre prototipurile expuse de Volkswagen se află și un model care nu a mai fost dezvelit până acum, respectiv ceea ce pare a fi un banc de probe dezvoltat pe baza unui Tiguan. Acesta are un ecran în locul grilei frontale și prezintă ecrane și pe portiere. Posteriorul are, la rândul său, un ecran, unde pot fi afișate diverse mesaje, cum ar fi unul care este menit să îi avertizeze pe șoferii din spate dacă nu păstrează distanța de siguranță, de exemplu.

Stopurile vor putea fișa și o semnătură luminoasă personalizată, realizată folosind o aplicație de pe telefonul utilizatorului. Totul funcționează cu o tehnologie descrisă drept 'micro-pixel LED', adică o variantă micșorată a LED-urilor. Acestea vor putea să afișeze numeroase forme și să își schimbe intensitatea sau modelul afișat în câteva clipe.

Volkswagen nu a specificat încă momentul din care vor fi disponibile noile tehnologii, însă unele dintre ele ar putea să necesite o omologare specifică în Europa și în Statele Unite ale Americii.

Adaugă un comentariu