Mașinile Volvo vor face schimb de informații despre condițiile drumului, în timp real

Orice mașină Volvo care întâmpină dificultăți pe carosabil va transmite instantaneu un avertisment către toate celelalte autoturisme Volvo aflate în apropiere, pentru ca șoferii să circule cu atenție sau să evite drumul respectiv. Comunicarea în timp real va fi posibilă mulțumită a două sisteme tehnologice care vor fi implementate în întreaga Europă, începând din această toamnă.

Sistemele Hazard Light Alert și Slippery Road Alert, disponibile momentan doar în Suedia și Norvegia, vor ajunge anul acesta și în restul Europei. Volvo a anunțat oficial că cele două sisteme vor fi implementate în dotările standard ale tuturor modelelor companiei, începând din toamnă. De asemenea, tehnologia respectivă poate fi montată și pe mașinile Volvo construite pe platformele SPA (Scalable Product Architecture) și CMA (Compact Modular Architecture), produse începând din 2015.

Hazard Light Alert transmite prin Internet alerte cu privire la accidente rutiere, vehicule oprite în curbe cu vizibilitate redusă sau alte obstacole de pe traseu, precum copaci prăbușiți pe carosabil. Informația este încărcată în „Cloud’, în simbolicul nor digital, de unde este distribuită mai departe către ceilalți șoferi de mașini Volvo conectate la sistem.

De cealaltă parte, Slippery Road Alert le prezintă șoferilor – tot în timp real – informații detaliate despre condițiile de drum, pentru ca aceștia să circule cu prudență sporită. Spre exemplu, posesorii de Volvo care dispun de acest program vor afla din timp dacă pe traseul lor urmează să aibă de-a face cu carosabil umed sau cu polei.

Atât Hazard Light Alert, cât și Slippery Road Alert sunt disponibile pe piețele din Norvegia și Suedia începând din 2016 și s-au dovedit a fi un real succes.

Viitorul sistemelor de siguranță marca Volvo

 

Citește și:

Uite de ce a renunțat la o colecție de Lamborghini

Rabla 2019 – Când începe programul și care este prima de casare?

Românii optează tot mai rar pentru mașini second-hand

Designerul lui Bugatti Veyron va proiecta mașini pentru Rolls-Royce

Modelele Dacia comercializate în România primesc ediția limitată Techroad

7 din 10 șoferi regretă că au cumpărat o mașină electrică

Primul cuplu căsătorit care câștigă un rally raid la Cupa Mondială

 

Evident, ne gândim că aceste sisteme tehnologice ar fi extrem de utile în dotarea tuturor mașinilor care circulă pe drumul public, indiferent de marca lor. Oficialii Volvo sunt de aceeași părere – printr-un comunicat, aceștia au invitat reprezentanții tuturor constructorilor auto să se alăture inițiativei, pentru ca toți șoferii să beneficieze de alerte în timp real cu privire la condițiile de drum. Să sperăm că într-adevăr se va materializa un astfel de parteneriat global.

Alte sisteme de siguranță activă promise recent de Volvo prevăd limitarea vitezei maxime a tuturor autoturismelor la 180 km/h și parcarea autonomă a vehiculului, în cazul în care senzorii din habitaclu detectează că șoferul este inapt pentru a conduce.

 

Sursa foto: media.volvocars.com

Adaugă un comentariu