Romanian Retro Racing: start în sezonul 2019 al Campionatului de Viteză pe Circuit pentru Vehicule Istorice

Romanian Retro Racing, campionatul dedicat vehiculelor istorice, demarează sezonul 2019.

La fel ca în sezonul 2018, acesta este un campionat de viteză pe circuit destinat exclusiv vehiculelor istorice atestate de Retromobil. Competiția se derulează sub tutela Federației Române de Automobilsm Sportiv (FRAS) și publicul are ocazia de a admira unele dintre ele mai frumoase automobile clasice din țară folosite în competiții.

Sezonul 2019 al Romanian Retro Racing va avea trei weekend-uri duble, adică un total de șase etape, iar două dintre acestea se vor derula pe noul circuit din Târgu Mureș, Transilvania Motor Ring.

 

Citește și:

Parcarea laterală este complet reinventată prin acest truc spectaculos

GTA: Constanța City

Schimbări majore în traficul din București 

Diferența dintre a frâna CU ABS și FĂRĂ ABS

Examen auto – Cum obții permisul de conducere, pentru fiecare categorie în parte

Balkan Bus Meeting 2019 atrage toți pasionații de VW

Programul Rabla 2019 se apropie de debut

O Dacia cu motor turbo și transmisie integrală mătură tot ce îi stă în cale

ABS, TSI, ESP – Ce înseamnă aceste prescurtări auto

 

Startul sezonului 2019 Romanian Retro Racing va avea loc în weekend-ul 23-24 Martie 2019, pe circuitul Motorpark din Adâncata. Acolo vor avea loc primele două etape ale acestui campionat, iar accesul publicului este gratuit. Circuitul este la aproximativ 50 de kilometri distanță de Capitală, deci ar trebui să fie accesibil pentru numeroase persoane.

Între timp, circuitul din Târgu Mureș va fi mai accesibil pentru cei care locuiesc în centrul, vestul și nordul României.

Pentru prima etapă Romanian Retro Racing, organizată în 23 martie 2019, programul începe de la ora 10:00 și se încheie la 16:50 cu o festivitate de premiere. Cea de-a doua etapă, derulată pe 24 martie 2019, începe de la ora 09:00 și se încheie cu o festivitate de premiere la ora 15:00.

În ziua de 23 martie 2019 va fi organizat un track day mixt pe circuitul Motorpark România, ceea ce înseamnă că sunt așteptați atât piloți profesioniști, cât și amatori. Între timp, în cea de-a doua zi a competiției, spectatorii vor putea urmări un ‘cuplaj’ cu Romanian Endurance Series, campionatul autohton de curse de anduranță pe circuit.

Cursele Romanian Retro Racing organizate pe Transilvania Motor Ring au loc în weekend-ul 6-7 iulie 2019. Ultimele două etape ale acestui campionat au loc pe 17-18 august 2019 pe circuitul Motorpark.

Ce trebuie să știi despre Romanian Retro Racing

Există două categorii în Romanian Retro Racing: Viteză pe Circuit și Regularitate pe Circuit. Cea din urmă are trei sub-grupe: Sedan, Cabriolet și Coupe. În cadrul competiției de regularitate, vor fi acceptate la stard toate vehiculele cu certificare istorică de la Retromobil, pe când întrecerea de viteză pe circuit va obliga participanții să respecte toate normele de securitate ale FRAS.

Cu alte cuvinte, competiția de viteză pe circuit este rezevată  vehiculelor istorice pregătite de curse și echipate cu rollbar, scaune de competiție, centuri de siguranță omologate FIA și alte echipamente de siguranță specifice normelor FIA. Desigur, piloții acestora vor fi obligați să poarte echipamentul complet de protecție.

În sezonul 2018 au participat 37 de concurenți în cadrul competiției de regularitate, iar cursa de viteză pentru vehicule istorice a fost disputată între șapte concurenți. Vestea bună este că anul 2019 are deja peste 50 de participanți înscriși în primele două etape.

Clubul organizator al campionatului Romanian Retro Racing este Autoblic, din Brașov. Partenerii campionatului sunt Autoitalia, Motul, Foerch, Oldtimer Studio și colegii de la publicația RacingWheels.

Adaugă un comentariu