Raikkonen aduce cea de-a șasea victorie Ferrari în acest sezon

Kimi Raikkonen aduce din Statele Unite ale Americii prima sa victorie în acest sezon și cea de-a șasea victorie pentru Scuderia Ferrari.

Cursa din Austin, Texas, a prelungit bătălia pentru titlul piloților în acest sezon, dar și pentru titlul constructorilor. După cum subliniază reprezentanții Scuderiei, ambele titluri rămân în joc din punct de vedere matematic.

Citește și:

Prima parcare Park&Ride din București

Vouchere de 9000 de lei pentru mașini noi

Șeful Volkswagen: Producătorii germani au șanse 50/50 să rămână în top

EuroNCAP: Nicio mașină vândută astăzi nu are capacități de conducere autonomă

Motosport: România a surclasat Germania și Spania

Ce pățești dacă vorbești la telefon în timp ce conduci?

De ce trebuie să rotim anvelopele la schimbul periodic?

Salonul Auto București și Accesorii 2018: Galerie foto exclusivă

 

Explicația este simplă. Sebastian Vetten a terminat cursa din Austin pe locul patru, iar favoritul la titlul piloților din acest an, Lewis Hamilton, a încheiat etapa pe locul trei. Lewis a fost singurul pilot din top zece care a făcut două opriri la boxe, în timp ce Valtteri Bottas, coechipierul său, a încheiat cursa pe locul cinci, în spatele lui Vettel.

Locul doi i-a revenit lui Max Verstappen, care a făcut o cursă fabuloasă, pornind de pe poziția 18 și reușind să încheie pe podium. Coechipierul său, Daniel Ricciardo, a trebuit să se retragă din cursă pe fondul unei probleme electrice. Verstappen a obținut podiumul la vârsta de 21 de ani și 21 de zile, prima sa reușită de acest gen peste Atlantic.

În prezent, Lewis Hamilton este în continuare favorit la titlu, deoarece are 70 de puncte avans față de Vettel. Pentru a avea o șansă să-l învingă pe britanic, germanul ar trebui să obțină toate cele 75 de puncte din următoarele trei curse de Formula 1 ale acestui sezon, iar Hamilton să nu obțină mai mult de patru puncte în cele trei etape, caz în care Vettel ar putea să devină din nou campion mondial de Formula 1.

Coechipierul său ar trebui să îl însoțească pe podium de fiecare dată pentru ca Scuderia Ferrari să aibă șansa de a surclasa echipa Mercedes în clasamentul constructorilor, dar asta implică și un eșec pe linie al lui Bottas în următoarele curse. Având în vedere sezonul pe care l-a avut Mercedes împreună cu Hamilton și Bottas, este puțin probabil să vedem un asemenea deznodământ.

Foto: Ferrari

Adaugă un comentariu