Nu mai negociem cu taximetriștii din Centrul Vechi. Se instalează aparate pentru comenzi

Persoanele care vizitează Centrul Vechi din București nu vor mai fi nevoite să negocieze cu taximetriștii la întoarcerea acasă. Primăria Capitalei anunță că va instala aparate speciale pentru comenzi, după modelul celor din aeroportul Otopeni.

Negocierile dintre clienți și taximetriști ar putea lua sfârșit în Centrul Vechi, o dată pentru totdeauna. Primăria Capitalei anunță că în zonă vor fi montate aparate speciale cu ecran tactil, destinate comenzilor de taxi. Astfel, bucureștenii și turiștii care vizitează Centrul Vechi nu se vor mai lovi de răspunsul clasic „Te duc, da’ pe 30 de lei', atunci când cursa valorează sub 10 lei.

 

Citește și…

Dacia se pregătește să lanseze mașina electrică pentru toate buzunarele

Cod Rutier 2019. Ce vei păți dacă ești prins butonând telefonul la volan

Impozit auto 2019: cât trebuie să plătim și care este termenul-limită

Toyota Guardian este sistemul de siguranță care nu te lasă să faci accident

Tinerii din medii defavorizate pot urma gratuit școala de șoferi

Lamborghini Huracán EVO: Nu e doar un simplu facelift

Producție record pentru Duster: 2018 a fost un an bun pentru Uzina Dacia de la Mioveni

Găsite într-o hală din Bulgaria: 11 BMW Seria 5 E34 cu zero kilometri

 

Automatele vor fi montate pe strada Șelari, aproape de intersecția cu strada Halelor/Splaiul Independenței. Sistemul va fi același din aeroportul Otopeni, unde momentan funcționează opt astfel de dispozitive. Clientul selectează compania cu care dorește să călătorească, în funcție de tarif, și primește un bon de ordine. Pe tichet este tipărit și indicativul mașinii în care urmează să se urce.

Astfel, se va desființa stația de taxiuri de pe strada Halelor, locul unde au loc cele mai multe conflicte între șoferi escroci și potențiali clienți. În schimb, mașinile vor fi parcate în dreptul centrului comercial Unirea și în fața hotelului Horoscop. Taximetriștii se vor deplasa către client numai după înregistrarea în sistem a comenzii.

Autoritățile susțin că aparatele pentru comenzi vor fi instalate în cel mult două luni. Până atunci, recomandăm celor care au nevoie de un taxi în zona Centrului Vechi să solicite unul prin intermediul aplicațiilor de smartphone.

 

Sursa foto: Arhiva Libertatea/Vlad Chirea

    Popescu Ion says:

    Si la Gara de Nord intr-o vreme erau astfel de aparate si nu au rezistat prea mult. Le-au stricat taximetristii ca le… stricau afacerea.

    ITRobert says:

    Un jandarm din ala public si o camera plasata strategic ar rezolva problema; dupa ce merge primu’ vandal la bulau si se face publica condamnarea, totul va reveni la normal. In alta ordine de idei, e vina clientilor care nu le intorc spatele acestor infractori… “Ce vrei ma, cat ai zis??? Fugi cu cercu’!” Cam asa ar trebui discutat cu ei…

Adaugă un comentariu