Noua Toyota Corolla sedan se pregătește de debut

Noua Toyota Corolla sedan va debuta oficial în cadrul Salonului Auto de la Guangzhou, China. Cel mai vândut autoturism din lume se afla la a 12-a generație.

Citește și:

Mazda va rechema în service peste 640.000 de autoturisme

Black Friday 2018: BMW i8 va fi la ofertă!

Autostrada A8 a fost votată: Ce urmează?

Cel mai scump loc de parcare din România

Suspendarea permisului de conducere la 45 de puncte

Noi oferte ANAF: Ce mașini sunt de vânzare în noiembrie?

În urmărirea lui Dracula

Cât de mult se scumpește RCA

O nouă țeapă circulă prin SMS

Ce trebuie să știi despre noua taxă auto

Câți români au rămas fără carnet anul acesta

 

Japonezii anunță o nouă era pentru Corolla‘ în materialele promoționale. Autoturismul va fi expus în premieră mondială pe 16 noiembrie 2018.

Versiunea sedan reprezintă cel de-al treilea tip de caroserie al noii generații Corolla. Modelul hatchback a fost prezentat primăvara trecută la Salonul Auto de la Geneva, iar modelul break, Corolla Touring Sports, a fost lansat la Salonul Auto de la Paris.

Încă de la prima generație din 1966 și până în prezent, Toyota a reușit incredibila performanță de a fabrica și vinde peste 40 de milioane de exemplare Toyota Corolla. Acest hotar a fost atins în iulie 2013.

La mare distanța de Toyota Corolla se afla prima generație a lui Volkswagen Beetle, care s-a vândut în 21.529.464 exemplare. Dar, probabil, cel mai impresionat exemplu din topul celor mai vândute autoturisme din lume este Ford Model T, care s-a vândut în peste 16,5 milioane de exemplare la nivel mondial.

Acest model Ford s-a fabricat între 1908 și 1927 și a reprezentat o revoluție în domeniul uzinelor de producție la nivel mondial. În 1914 se estima ca 9 din 10 autoturisme din lume erau Ford Model T.

Adaugă un comentariu