Volkswagen: vom face motoare cu ardere internă și după anul 2040

Volkswagen face investiții serioase în vehiculele electrice, însă va face motoare cu ardere internă mulți ani de acum înainte.

Mai precis, o declarație a celor de la Volkswagen anunța ultima generație de propulsoare cu ardere internă lansată în 2026. Nu toți au înțeles ce au vrut să transmită nemții la momentul respectiv, așa că producătorul a simțit nevoia să clarifice declarațiile anterioare.

Citește și…

Skoda Kodiaq RS debutează în România 

Accidentele rutiere ucid 1.35 milioane de oameni pe an

Nici Mercedes-Benz nu s-a gândit la asta! Ford patentează centurile încălzite

Pericol pentru circulație: podul peste Argeș de la Adunatii Copaceni

Un record inedit în SUA: 1.6 milioane de kilometri cu un Hyundai Elantra

Skoda Scala se prezintă: Înlocuitorul lui Rapid e gata de debut

Second-hand | Mazda CX-5 de la 12.000 de euro: Tinerețe fără bătrânețe

Cele mai frecvente motive pentru care autoturismul tău refuză să pornească

 

 

Reprezentanții Volkswagen au specificat faptul că generația de motoare cu ardere internă pe care o vor lansa începând cu 2026 a fi construită cel puțin până în 2040. Odată ajunși în anul respectiv, cei de la Volkswagen vor putea să facă o evaluare a legislației din piețele importante și să ia o decizie în funcție de vânzările defalcate pe tipul de motorizare.

Frank Welsch, membru al consiliului de conducere al Volkswagen, a declarat că soluțiile de propulsie vor fi diferite de la o regiune la alta. Așadar, unele țări ar putea să aibă doar modele Volkswagen electrice peste două decenii, de exemplu, pe când altele s-ar putea să poată cumpăra în continuare motoare cu ardere internă de la VW chiar și în 2040.

Practic, prin precizările oficialului, cei de la Volkswagen au dorit să exprime clar intenția de a nu renunța peste noapte la motoarele cu ardere internă și de a-și reafirma intențiile de aliniere la piață în funcție de regiunea în care activează.

Adaugă un comentariu