Reacția Renault, după ce francezii au aflat că Daimler nu vrea să mai lucreze cu ei

Potrivit publicației germane Manager Magazin, Daimler AG nu va prelungi colaborarea cu alianța Renault-Nissan, parteneriat care datează încă din 2010. Un purtător de cuvânt al Renault a oferit prima declarație oficială a constructorului auto pe marginea acestui subiect.

Deși reprezentanții Daimler nu au emis niciun comunicat pe tema despărțirii de alianța Renault-Nissan, francezii au reacționat public la veste, prin intermediul unui purtător de cuvânt.

Nu comentăm. Kallenius nu a preluat încă conducerea Daimler. În orice caz, toate proiectele actuale vor fi onorate până la final‘, le-a spus oficialul Renault jurnaliștilor de la Automotive News.

Reamintim că publicația germană Manager Magazin a dezvăluit în urmă cu câteva zile planurile de viitor ale lui Ola Kallenius, viitorul director executiv al Daimler, care își va începe mandatul pe 22 mai. Potrivit presei, acesta și-a propus să economisească 6 miliarde de Euro până în anul 2021 pe segmentul autoturismelor Mercedes-Benz și încă 2 miliarde în cadrul diviziei Daimler Trucks. Cu acest scop, conducerea Daimler ar urma să concedieze nu mai puțin de 10.000 de angajați.

 

Citește și:

Dacă îți vinzi mașina, autoritățile îți vor înapoia o parte din banii plătiți pe rovinietă

Restituirea taxelor auto – Ministrul Finanțelor anunță un nou termen

Pericolele utilizării telefonului la volan explicate de Adrian Grigore

Călătorie virtuală în timp – Cum arăta o plimbare cu mașina prin București în 1993

Autostrada Soarelui arată ca după bombardament! „Dacă era motociclist, își pierdea viața

Depășire extrem de periculoasă, filmată cu camera de bord – „Alooo, poliţia, unde sunteţi?

Căruță scăpată de sub control, în Bacău! Caii galopează pe cont propriu, pe șosea

 

Altă decizie controversată a noului director este aceea de a nu prelungi înțelegerea curentă cu alianța Renault-Nissan, în baza căruia producătorii dezvoltă împreună motoare și platforme auto, tocmai pentru a reduce costurile de producție.

Alianța Renault-Nissan pare a fi pe punctul de a se destrăma, cu atât mai mult cu cât conducerea Nissan este profund nemulțumită de statutul constructorului japonez în raport cu partenerii strategici.

 

Sursa foto: 123RF.com

Adaugă un comentariu