Toyota a vândut mașina hibrid cu numărul 2.000.000 în Europa

Toyota a ajuns la două milioane de mașini cu tehnologie hibrid vândute în Europa.

Autoturismul hibrid cu numărul două milioane a fost achiziționat în Polonia.

Citește și:

VIDEO: Ce a pățit un șofer care a intrat cu mașina pe șina de tramvai

ANAF verifică toate mașinile second-hand aduse în țară

Un șofer a găsit soluția perfectă la problema lipsei locurilor de parcare din București

Amenda pentru lipsa rovinietei: O nouă schimbare în legislație

Noi modificări aduse Codului Rutier

Ministrul Mediului oferă noi detalii despre noua taxă auto

Două modele Duster au fost furate de la fabrică

Ți-ai pierdut permisul? Iată ce poti face pentru a-l recupera în cel mai scurt timp!

 

Norocosul client se numește Magdalena Sobolewska-Bereza. Ea a cumpărat o Toyota C-HR Hybrid cu o caroserie vopsită în două culori.

Poloneza nu a bănuit pentru nicio clipă că va primi cheile de la noua ei mașină chiar de la Maja Kleszczewska, directorul zonal Toyota. A urmat o mică celebrare a evenimentului, în timpul căreia clienta a primit un voucher cu combustibil gratuit pentru un an de zile.

Magdalena, care este directorul Universității de Biologie din Varșovia a declarat următoarele: 'obișnuiam să conduc o mașină cu sistem de propulsie clasic, dar am fost atrasă de aspectul neconvențional al lui Toyota C-HR' și a completat spunând: 'am ales un autoturism hibrid deoarece consider că acestea reprezintă viitorul mobilitații, mai ales în orașe'.

Studiile independente arată că autoturismele hibride Toyota funcționează în regim de emisii zero mai mult de 50% din timpul de funcționare. Atât în regim urban, cât și extraurban. Spre deosebire de alte modele, sistemul hibrid oferit de Toyota pe acest model nu are nevoie să fie alimentat de la priză deoarece are un sistem hibrid a cărui baterie se reîncarcă cu ajutorul motorului termic, dar și cu sistemele de recuperare a energiei. Acesta din urmă nu este la fel de generos ca modelele hibride plug-in atunci când vorbim despre autonomia în modul 100% electric.

Gama Toyota (opt modele) și Lexus (nouă modele) cu sistem hibrid este foarte variată. Concernul a încercat să acopere întreg spectrul claselor de la segmentul subcompact (Toyota Yaris), până la coupe-ul Lexux LC500h.

Oficialii Toyota au mai declarat că, în 2011, 10% din clienți alegeau un autoturism cu tehnologie hibridă. Pe când, în prezent, 47%  din totalul de autovehicule vândute de această marcă au această tehnologie.

De la momentul introducerii lui Prius, în 1997, în Japonia, Toyota a vândut peste 12 milioane de hibride în întreaga lume. Acestea au prevenit generarea a 93 de milioane de tone de bioxid de carbon, care ar fi ajuns în atmosferă dacă respectivele vehicule nu ar fi fost hibride.

Adaugă un comentariu