Mașina din anii ’70 a trupei Aerosmith, descoperită într-o pădure

Colecționarii de antichități Mike Wolfe și Frank Fritz, realizatori ai emisiunii „American Pickers’, au descoperit recent o bucată din istoria rock ‘n’ roll abandonată într-o pădure. Este vorba despre duba care îi transporta pe membrii trupei Aerosmith la începutul carierelor lor, în anii ’70: un vehicul utilitar marca International Harvester Metro, fabricat în 1964.

Duba International Harvester Metro, model produs între anii ’30 și ’70, a fost descoperită într-o pădure din Chesterfield, Massachusetts (SUA). Deși pare abandonat, vehiculul utilitar este proprietatea celui care deține și terenul pe care a fost găsit: un bărbat pe nume Phil.

După ce au aflat de existența dubei pe care este vopsită sigla Aerosmith, colecționarii de antichități Mike Wolfe și Frank Fritz s-au dus s-o inspecteze pe viu.

Pentru a se convinge că duba este într-adevăr cea originală folosită de Aerosmith la începutul anilor ’70, coprezentatorii emisiunii l-au adus la fața locului pe chitaristul Ray Tabano, membru fondator al trupei. Când a aruncat o privire în interiorul mașinii și a recunoscut carpeta agățată de plafon, orice dubiu a dispărut din mintea muzicianului: „Asta e, baby!‘.

Duba Aerosmith, un fost hotel pe roți

Au trecut vreo 40 de ani de când am călătorit ultima oară cu chestia asta‘, povestește Ray Tabano. „Am locuit cu toții în ea (n.r. membrii trupei Aerosmith). Era dressingul nostru, știți, era ca un hotel pe roți‘.

Chiar și după ce a aflat de trecutul impresionant al mașinii sale, actualul proprietar a acceptat să le-o vândă realizatorilor emisiunii contra sumei de 25.000 de dolari (aproximativ 22.130 Euro). Deși vehiculul utilitar este acum o ruină, Mike Wolfe este convins că își merită banii: „Tocmai am cumpărat o bucată din istoria rock ‘n’ roll a Americii!‘.

 

Citește și:

Uite de ce a renunțat la o colecție de Lamborghini

Rabla 2019 – Când începe programul și care este prima de casare?

Românii optează tot mai rar pentru mașini second-hand

Designerul lui Bugatti Veyron va proiecta mașini pentru Rolls-Royce

Modelele Dacia comercializate în România primesc ediția limitată Techroad

7 din 10 șoferi regretă că au cumpărat o mașină electrică

Primul cuplu căsătorit care câștigă un rally raid la Cupa Mondială

 

Cei doi colecționari urmează să recondiționeze duba International Harvester Metro, după care intenționează să o vândă mai departe. în continuare, să urmărim împreună fragmentul din acest episod al „American Pickers’ dedicat mașinii trupei Aerosmith:

 

Sursa foto: captură ecran YouTube/HISTORY

Adaugă un comentariu